הימים מתארכים, המעלות מטפסות, השמש זורחת ואתם כבר יודעים שהקיץ ממש מעבר לפינה. אז חוץ מלמצוא קייטנות לילדים, למלא את המקרר בארטיקים ולחלום על החופשה השנתית, יש עוד כמה דברים ששווה להשקיע בהם, ממש כאן בבית שלנו. הכנת הבית לקיץ מראש עם השקעה בדברים החשובים באמת, תבטיח לכם מקסימום קרירות ונעימות ומינימום תקלות
1 – מזגן: זה הזמן לנקות
בשנים האחרונות זה כבר ממש ברור. חברו הטוב ביותר של האדם הוא לא רק הכלב אלא גם המזגן. אותה יחידת קירור שהשקענו בה את מיטב כספנו, היא זו שתעזור לנו לעבור את הקיץ בשלום. אבל המזגן, כמו כל אחד מאיתנו, אוהב שמשקיעים בו קצת, אז הנה שתי פעולות שמאוד כדאי לעשות לקראת הקיץ: הפעילו את המזגן להפעלת ניסיון על קירור ובדקו אם יש נזילות או בעיות.
נקו היטב את הפילטרים. אפשר בקלות רבה להסיר אותם, לשטוף ולייבש ואז להחזיר למקום. לא תאמינו כמה זה יעזור, וגם כמה כסף זה יכול לחסוך לכם בחשבון החשמל.
2 – וילונות: זה הזמן לתלות
אם בעבר וילונות היו בגדר קישוט או אקססוריז, היום כבר ברור שהם הכרח לכל בית וחלון, במיוחד בחודשי הקיץ. וילונות אטומים לשמש הם בכלל גיבורי העל של העיצוב. הם יעזרו לכם לישון יותר טוב, יסייעו בשמירה על טמפרטורה נעימה בבית גם בשעות הכי חמות, וישמרו על הרהיטים שלכם, שלא יידהו אל מול קרני השמש החזקות.
3 – הדברה: זה הזמן לרסס
הקיץ אוהב חרקים ומזיקים והם אוהבים אותו – מנמלים על השיש או במגירת התבלינים ועד לחרקים גדולים יותר העולים דרך הביוב או עפים מהחלונות הפתוחים, וזה עוד לפני שהתחלנו לקטר על היתושים. מה עושים? מרססים. היום יש גם מגוון פתרונות ירוקים ולא מזיקים לסביבה ולבעלי החיים האחרים. יש לרסס היטב את פתחי הביוב בבית, את מסילות החלונות ואת הפינות של המשקופים. אם המצב חמור יותר – שיקלו להזמין מדביר חיצוני.
4 – חצר: זה הזמן לאוורר
יש לכם חצר או מרפסת בבית? איזה כיף. זה הזמן להכין ולאוורר אותה לקיץ. בערבים של בריזה מהים היא תהיה המקום הכי נעים בבית. זרקו את הרהיטים המיותרים שאולי אחסנתם שם במהלך החורף, נקו את העלים שהצטברו במרזבים או בפתחי הביוב, ונערו את כריות הכיסאות מאבק. כמה הכנות קטנות והחצר שלכם מוכנה לבילוי נעים.
5 – מקרר: זה הזמן לסדר
המקרר הולך להיות כל כך עסוק בחודשי הקיץ. אז פנקו אותו עם ניקוי יסודי מבעוד מועד. מקרר נקי ומסודר, ששום מזון לא חוסם את הפתחים שלו, יעבוד ביעילות רבה יותר וישמור על קרירות ועל טריות המזון. הפשירו את המקפיא במידת הצורך. זרקו ירקות רקובים, מיונז שפג תוקפו ואת הצנצנת המסתורית שאתם מפחדים לפתוח מאז החורף. שטפו היטב את תבניות הקרח, כוונו את המקרר לעוצמה המדויקת והכינו את הארטיקים! זהו, נראה לנו שאתם מוכנים לקיץ.