התפתחות יהלומי המעבדה הדביקה את הפער מהיהלום הטבעי
יהלומים היו במשך שנים מושא התשוקה של בני אדם. המשיכה הזו נבעה ממספר תכונות של האבן היקרה, אשר הפכו אותה לתכשיט המעטר כתרי מלאכים, מזבחות לאלים, או שרשראות על צווארי עשירי העולם. התכונה הראשונה של היהלום, היא העמידות שלו. מדובר בחומר הטבעי החזק ביותר בעולם, מה שאומר שבתנאים רגילים, הוא יוכל להישמר לנצח בצורתו המקורית, בלי להיפגע מנזקי הזמן. תכונה נוספת, היא הזוהר שלו, ואופן השבירה של קרני השמש הפוגעות בו לשלל צבעים. העוצמה של היהלום נובעת מהמבנה הכימי שלו. היהלום הוא למעשה מולקולה אחת שלמה וענקית. היהלום עשוי מאחד היסודות הנפוצים ביותר בטבע, הפחמן, יסוד שהוא מרכיב גם ביצורים חיים, וגם בחומרים רבים נוספים כמו הגרפיט בעפרונות. הייחוד של הפחמן ביהלומים, הוא הצורה בה כל אטום פחמן קשור למשנהו. ביהלום, כל אטום פחמן קשור באופן הדוק ל-4 אטומי פחמן נוספים, כאשר כל אחד מהם קשור לעוד 4. החיבור, מייצר תחת ממדית עצומה בגודלה. לכן, שבירה של יהלום, היא למעשה שבירה של קשרים כימיים רבי עוצמה. הכוח של היהלום, גרם לביקוש גדול שלו לא רק בשביל מטרות דקורטיביות, אלא גם למטרות פונקציונאליות, כמו ציפוי פצירות, או כיסוי ראשם של מכשירי קידוח העומדים בלחצים אדירים. כדי לעמוד בביקוש, פותחו יהלומי מעבדה. בהתחלה, היהלומים הללו חלקו את התכונות הפונקציונאליות עם היהלומים הטבעיים, אך הם היו נחותים מהם במידה רבה מבחינת מראה. היום, האבנים המלאכותיות למעשה הדביקו את הפער, ובלי ציוד מיוחד והכשרה, לא תצליחו לראות את ההבדל.
השלבים המרכזיים בייצור יהלומי מעבדה
ייצור יהלומי מעבדה מחייב הבנה גם בתחום היהלומים, וגם בתחום הנדסת החומרים. כאשר מדובר ביהלומים, אין מקום למוצרים שאינם ברמת שלמות גבוהה, אלא אם כן השימוש היחיד הצפוי להם הוא עבור המגזר התעשייתי. ייצור יהלומי מעבדה הוא קשה ומסובך, אם ניתן לפשט אותו לשני שלבים עיקריים. שלבים אלו הם שלב ייצור היהלום, המקביל לשלב היווצרות היהלום הגולמי, ושלב ליטוש היהלום והכנתו:
ייצור היהלום
ייצור יהלומי מעבדה הוא החלק הקובע את החוזק שלהם, ואת פוטנציאל הליטוש שלהם. יהלומים עשויים כאמור מפחמן, חומר נפוץ ביותר, בעיקר בחומרים אורגניים כמו יצורים חיים וצמחים. השימוש בפחמן הוא נרחב, והוא למעשה המרכיב העיקרי בפולימרים סינטטיים רבים. עם זאת, כדי לייצר את המבנה הדחוס והייחודי של יהלום, יש צורך בשיטת עיבוד שונה לחלוטין. הפחמן מוכנס למכונה ייחודית, אשר מפעילה עליו לחץ עצום. בטבע, היהלומים נוצרים מפחמן הנתון ללחץ אטמוספרי אדיר במעמקי האדמה, אשר במשך מאות ואלפי שנים מגבש את האטומים זה עם זה ליהלום. במעבדה, יש צורך לעשות את כל התהליך בזמן קצר ככל האפשר. לכן, הלחצים המופעלים במעבדה הם גדולים בהרבה, ומקצרים את זמן הייצור לימים בודדים. הלחץ מפרק את המבנה הקודם של אטומי הפחמן שהוכנסו למכונה, וגורם להם להתחבר זה עם זה בצורת שריג, ליהלום.
ליטוש:
הליטוש הוא אחד השלבים המכריעים מבחינת המראה של יהלומי מעבדה, כמו גם של יהלומים טבעיים. יהלומים טבעיים, דורשים ליטוש התואם למאפיינים הטבעיים שלהם, רמת הבהירות, הגודל, והצורה. יהלומי מעבדה לעומת זאת, ניתנים לייצור בכמויות גדולות, ותוך שליטה מסוימת על מאפייני הצורה. לכן, ליטוש יהלומי מעבדה מאפשר הגעה לתוצאה איכותית במיוחד. מעבר למראה, ליטוש היהלום גם משמש להסרת חלקים פחות יציבים בגביש, וכך מחזק אותה אפילו יותר. יהלומי מעבדה שלוטשו בצורה איכותית, יהיו למעשה בלתי ניתנים להפרדה מיהלומים רגילים, אלא אם תעשו שימוש במכשירי הגדלה ותעברו הכשרה ייעודית לנושא.
גרין דיימונדס הוא הבחירה הטובה ביותר
כאשר רוכשים יהלום, חשוב לדעת מאיפה הוא הגיע. רכישת יהלומי מעבדה היא השקעה לכל דבר ועניין, ומדובר במוצר שעל האיכות שלו אסור להתפשר. אם אתם מעוניינים לרכוש יהלומי מעבדה לשם שיבוצם במכשור, עליכם לוודא שהיהלומים שקניתם נוצרו באופן מושלם, שהאבן אחידה וללא סדקים זעירים. אם אתם מעוניינים ברכש יהלומי מעבדה בשביל שיבוץ בתכשיט, חשוב לקנות אבן שאיכותה תשתווה ולעיתים אף תעלה על זו של יהלום טבעי. גרין דיימונדס היא הבחירה הטובה ביותר לרכש יהלומים. החברה משלבת את מיטב הטכנולוגיה בתחום, עם צוות המתחלק בין מדענים ומהנדסי חומרים, ליהלומנים עם הבנה ארוכת שנים בתחום. לכן, יהלומי המעבדה שמייצרת החברה הם באיכות ללא פשרות.