איך מגישים תביעת רשלנות רפואית ומהם השלבים?

רשלנות רפואית, הינה מונח לשורה של אירועים רשלניים ומצערים הגורמים לנזק אצל המטופלים ע"י הצוות הרפואי שלא נהג כראוי.

רשלנות רפואית יכולה לגרום לפגיעה באיכות חייו של המטופל, אובדן כושר עבודה, ופגיעה בהמשך התנהלות יום יומית תקינה לה היה רגיל, ובמקרים חמורים יותר, אף לגרום למוות.

רשלנות רפואית יכולה לבוא לידי ביטוי בהמון סיטואציות שונות ומגוונות, אם להערכתם נפגעתם כתוצאה מרשלנות רפואית הכוללת אבחון שגוי, מתן טיפול רשלני, התנהלות לא תקינה של הצוות הרפואי ועוד..

חשוב שתדעו מה עושים מכאן? ואיך נוכל להפוך את הנזק שחווינו לעילה מוכחת לתביעה, שתדאג לקבלת פיצויים הולמים שיקלו על איכות חייכם.

 

תביעת רשלנות רפואית

לצורך הוכחת מקרה של רשלנות רפואית, והצגת עילה לתביעה, יש לוודא ולהוכיח כי אכן הצוות הרפואי פעל בדרך לא ראויה ומקובלת הנדרשת ממנו, וכי קיים קשר ישיר בין הטיפול הרשלני או חוסר הטיפול לבין הנזק הנגרם למטופל, ובין היתר, הדרישה מהצוות הרפואי לצפות מראש את הנזק שיכול להיגרם למטופל.

 

אז איך נוכל לטפל בתביעת רשלנות רפואית?

תביעת רשלנות רפואית לבית המשפט תדרוש מאיתנו בירור מעמיק ומקיף של נסיבות המקרה, והתערבות חיצונית של עורך דין המומחה בתחום הרשלנות, פנו לעורך דין קשיוב לצורך ייעוץ והכוונה.

לעיתים קרובות המטופל הניזוק מהרשלנות, לא מודע כלל לנסיבות שגרמו לכשל הרפואי והותירו אותו פגוע, לפעמים המטופל היה תחת הרדמה מלאה או חלקית או שהיה במצב ערני אך הוא לא מספיק מומחה במונחים רפואיים בכדי להבין מה גרם לנזק. ולכן, שלב הבירור המעמיק של כל מקרה ומקרה, הוא שלב ראשוני וקריטי מאוד לצורך הגשת התביעה והמשך התנהלות המטופל מול בית המשפט. לאחר בירור מעמיק והערכת גובה הפיצויים המגיע למטופל, בשיתוף עם עורך הדין, תאלצו לאסוף חומרים רפואיים מכל המקומות בהם הוענק טיפול למטופל הניזוק, וכן להתייעץ עם רופאים שונים בתחום שאכן יוכלו להעיד כי נוצר כשל במהלך הטיפול הרפואי ולאחר כל ההוכחות המוצקות, תוגש תביעה בגין רשלנות רפואית לבית המשפט.

 

פיצויים

תביעת רשלנות רפואית יכולה לקחת זמן רב, אך במקרה בו יקבע בית המשפט כי אכן מדובר ברשלנות רפואית ע"י רופא מטפל או צוות רפואי, המטופל הניזוק יהיה זכאי למלוא הפיצויים המגיעים לו בגין כל הנזקים ואף עוגמת הנפש שנגרמה לו בעקבות טיפול רשלני. הפיצויים יכללו פיצויים בגין כאב ועגמת נפש, אבדן כושר עבודה, הוצאות כספיות גבוהות כתוצאה מהנזק, ועוד..

סכום הפיצויים משתנה לפי חומרת המקרה, ואופי האירוע.

 

סיכום

תביעה בגין רשלנות רפואית הינה הליך לא נעים בכלל הדורש מהמטופל הניזוק לחזור ולהעמיק באירוע המצער הגרם למצבו, חשוב להכיר את השלבים הצפויים בהמשך הדרך ולהיעזר בעורך דין מומחה בתחומו שילווה את התהליך וידאג לתמיכה מקיפה וקבלת הפיצוי המתאים.

 

איש משפט

מצאתם את מה שחיפשתם ? שתפו בקליק

תמונה של מאמר המערכת
מאמר המערכת

נכתב ע"י מערכת טונדרה - בלוג שעוסק בצריכה.

תוכן עניינים
מאמרים נוספים באותו הנושא
כתבות נוספות שעלולות לעניין אתכם
איש משפט
עריכת דין

חוק הגנת הפרטיות בישראל – סקירת עיקרי החוק

חוק הגנת הפרטיות הינו החוק המרכזי המסדיר את הזכות לפרטיות. חוק זה מגדיר באיזה מצבים הפגיעה בפרטיות מותרת ובאיזה מצבים אסורה. לפי חוק זה, פגיעה בפרטיות משמשת עילה לתביעה נזיקית,

איש חקירות
עריכת דין

חקירות שרים בממשלה

לעיתים נהוג לחשוב שאם אדם מכהן בתור שר בממשלה, הוא מעל החוק. עם זאת, בשנים האחרונות אנחנו רואים שזה כלל לא מדויק, שכן עובדה היא שהיום יש יותר ויותר חקירות

מי זכאי לפיצויי פיטורין
עריכת דין

פיצויי פיטורים – מה הדרך הנכונה להשיגם?

פיטורים הם מאורע לא נעים ממגוון סיבות, בין אם מבחינה אישית ובין אם מבחינה כלכלית. על מנת לסייע למפוטר, קבע המחוקק את חוק פיצויי פיטורים, תשכ"ג- 1963, אשר מטרתו להסדיר

סמל משפטי
עריכת דין

3 דברים שחובה לעשות לאחר תאונת אופנוע

יותר ויותר אנשים בוחרים להתנייד בעזרת רכב דו גלגלי בארץ ישראל – זאת דרך מאוד נוחה לחסוך בזמן ובכאב ראש של פקקים וזו גם חוויה מהנה במיוחד, אבל עם כל